icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Verbruik van een pelletkachel

Verbruik van een pelletkachel

05-07-2017

Wat is het verbruik van een pelletkachel?

Een pelletkachel verbruikt pellets maar ook stroom. Maar wat zijn dan de hoeveelheden die de kachel hiervan gebruikt? We kunnen het verbruik bij benadering aangeven, deze is dan wel afhankelijk van een aantal factoren.

  • De isolatie van de ruimte waar de kachel staat.
  • De grootte van de ruimte.
  • De temperatuur die u van de kachel vraagt.

We kunnen wel stellen dat hoe hoger men de kachel zet, des te meer pellets zullen er door de kachel verbruikt worden. Het verbruik zal in de meeste gevallen tussen de 0,5 KG en max. In de laagste stand zal de kachel 0,5 KG verbruiken, in de hoogste stand max. 2,0 KG.
Het is dus heel belangrijk dat u een pelletkachel heeft die het juiste vermogen heeft om uw ruimte te verwarmen. Een kachel met een te laag vermogen zorgt voor een hoger gebruik in pellets.

Maar wat is dan het elektriciteitsverbruik van een pelletkachel?

Een pelletkachel heeft elektriciteit nodig om te functioneren. Bij het opstarten maakt de kachel gebruik van een gloeispiraal. Hierbij verbruikt de kachel ongeveer 300 watt. Ook hierbij is het belangrijk om een pelletkachel te hebben met het juiste vermogen. Wanneer de kachel te zwaar is zal hij vaker aan/ uit schakelen.

Tijdens het brandproces verbruikt de kachel ongeveer 25-50 watt. Hiermee stuurt de kachel de ventilator en de vijzel aan. Dit alles is wel afhankelijk van het type kachel.

Verbruik berekeningen

Betrouwbare brandstof;Houtpellets zijn het meest stabiele en milieuvriendelijkste Bio brandstof die er momenteel te krijgen is. Daarnaast zijn de pellet prijzen al jaren stabiel en zijn de prijzen niet gekoppeld aan de gas of olie prijzen.

Voordelig

Er kan rustig gesteld worden dat het stoken op pellets 30tot 50% voordeliger is dan het stoken op conventioneelaardgas. Gezien de rustige markt ontwikkelingen welkezonder al te veel prijs schommelingen beweegt , geeftdeze al enige jaren een stabiel en voordeliger alternatiefvoor ons aardgas.

 

Volg ons