icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Besparen met een pelletkachel

Besparen met een pelletkachel

24-06-2017

Met een pelletkachel bespaart u al snel honderden euro’s op uw stook-kosten. Door de perfecte dosering van de pellets, brandt een pelletkachel optimaal met een zeer hoog rendement. Omdat de pellets zijn geperst onder hoge druk, hebben deze een hogere energie-waarde dan een blok hout.

Stroomgebruik

De aanschaf van een pelletkachel heeft u binnen 1 tot 4 jaar weer tegrug verdiend. Zelfs de rekening van het stroomverbruik zal naar beneden gaan omdat deze pelletkachels een lager gemiddeld stroomverbruik hebben dan een gas-cv installatie.

Cv pelletkachel

U kunt ook kiezen voor een pelletkachel op cv. Hiermee vervangt u deels of helemaal de bestaande cv installatie. Door de ingebouwde geluids-arme ventilator van een pelletkachel circuleert de warmte door vrijwel het gehele vertrek.

Dit alles maakt de pelletkachel een uitstekend alternatief voor de hoge gasprijzen!

Wat bespaart u nu echt?

De uiteindelijke besparing is vooral afhankelijk van de soort woning. Maar ook andere factoren zoals de samenstelling van het gezin, de warmtebehoefte en het weer zijn van invloed op het verbruik.
Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 1700 m3 per jaar. Dit kost een gezin dan ongeveer € 1210,- op jaarbasis. De vaste kosten zijn hierin niet meegerekend, deze zullen altijd aanwezig zijn.

De prijs van een m3 gas is gemeten over de laatste vijftien bijna ver-driedubbeld. Weliswaar vertoont de gasprijs nu een lichte daling, maar de algemene verwachting is dat bij de geringste economische groei de prijzen weer omhoog zullen schieten. Ook de groeiende wereldbevolking, de groeiende algehele welvaart en de toenemende schaarste van gas zullen de prijzen in de toekomst verder gaan opstuwen.

Op basis van het genoemde gemiddelde verbruikt u ca. 2800 kg pellets om uw woning een jaar lang te verwarmen. Dit komt neer op € 770,-. Een jaarlijkse besparing van ruim € 430,-. En omdat de gasprijzen elk jaar zullen blijven stijgen, zal de besparing alleen maar hoger uitvallen.

Algemeen geldt: Hoe ouder en groter uw woning, hoe hoger uw besparing.

Lees ook eens onze 

informatiefolder

MEER INFORMATIE? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Volg ons