icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Huishoudens betalen komend jaar fors meer voor gas.

Huishoudens betalen komend jaar fors meer voor gas.

10-06-2017

Wat al een hele tijd geleden werd aangekondigd gaat nu echt gebeuren. De gasprijzen zullen in 2013 met 8 procent stijgen. Een “normaal” huishouden zal al snel rekening moeten houden met een stijging van 160 tot 170 euro. Er zijn verschillende oorzaken voor deze stijging.

Onderstaand artikel is geciteerd van Elsevier.nl

Nuon verhoogt de gasprijs op 1 juli met 7,6 procent, meldt het AD maandag. Energiebedrijven Essent en Eneco komen met soortgelijke stijgingen. Doordat de gasprijs omhoog gaat, verstookt een gemiddeld gezin op jaarbasis 75 euro meer. Voor de rest van dit jaar gaat het om 30 euro.

Belasting

Naast het hogere tarief stijgt in oktober de btw naar 21 procent. Dat kost huishoudens nog eens 35 euro extra. Bovendien stijgt de kolenbelasting met 35 euro en wordt de energiebelasting met een nog onbekend percentage verhoogd, schrijft de krant.

Elk procent meer kost een huishouden per jaar 18 euro extra, zegt Erik Smith van vergelijkingssite gaslicht 'Bij elkaar gaat de energienota daardoor volgend jaar dus ministens met 160 tot 170 euro omhoog.'

Elketriciteitscentrales

De prijsstijgingen vallen nog hoger uit door de vele nieuwe elektriciteitscentrales op de Maasvlakte en in de Eemshaven in Groningen die in aanbouw zijn. Om deze aan te sluiten op het hoogspanningsnet zijn dure investeringen nodig, die moeten worden doorberekend aan de huishoudens.

Bekijk onze goedkopere manier van verwarmen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

* Verplichte velden

Volg ons