icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Duroflame Abel

Duroflame Abel

€ 2599

 

Duroflame Abel highlights

  • Kenmerken
  • Fluisterstil door continu draaiende pellettoevoer
  • Natuurlijke convectiestroom voor behaaglijke warmte
  • Rookgasuitgang bovenzijde of achterzijde
  • Geschikt voor zowel oudere woningen als nieuwbouw
  • Hoge efficiency door vermiculieten verbrandingskamer
  • Concentrisch aan te sluiten

De nieuwste telg uit het Duroflame assortiment heeft een prachtig rond design. De pelletkachel heeft een mooi rond design en is compact. Doordat de kachel geen ruimteventilator heeft is de kachel zeer stil!

Uniek design

Door de ronde vorm heeft de Abel al een uniek uiterlijk. Maar door de deksel van de pellettoevoer en het bedieningspaneel uit het zicht te plaatsen, lijkt de kachel nog meer op een traditionele houtkachel. De gezelligheid van vroeger in duurzame vorm.

Verbrandingsklamer

Het binnenwerk bevat vermiculiet wat zorgt voor meer hitte in de brandkamer, hoger rendement en schonere verbranding. De ruit van de pelletkachel blijft hierdoor langer schoon.
De rookgasafvoer/luchttoevoer  is aangepast en kan zowel concentrisch als open worden aangesloten.

Lager vermogen

De Duroflame Abel werkt op laag vermogen (5kw) waardoor hij vaker in de hogere stand kan branden. Uit onderzoek bij onze dealers bleek dat hier een steeds grotere behoefte aan is. Daarnaast verwarmt de Abel puur op convectie zonder ruimteventilator waardoor de haard in combinatie met de continu draaiende vijzelmotor tot één van de stilste behoort

Nog zuiniger met pellets: Auto Pilot System


Bij Duroflame doet men er werkelijk álles aan om het perfecte design te creëren – en dat te combineren met een hoge kwaliteit en schone verbranding. Ze ontwerpen, ontwikkelen prototypes en innoveren net zo lang tot het resultaat ons tevreden stemt. Nijverheid anno nu. Daarbij doen ze geen concessies en leveren ze niet in op de aantrekkelijkheid noch het innovatieve karakter van de kachel. Rinus is het resultaat van zuivere ambacht in een nieuw jasje! Een kachel die qua formaat geschikt is voor kleine ruimtes, maar qua vermogen ook prima in een grotere ruimte geplaatst kan worden.

 

Technische informatie:    
Kleuren Zwart  
Vermogen (KW) 2,7 - 5  
Gewicht (KG) 77                                                                          
Afmetingen: H/B/D (mm) 738/546  
Maat rookgasafvoer (mm) 80  
Inhoud pellettank (KG) 10  
Boven- achter of zijaansluiting achter/ boven  
Stille kachel? Ja  
Rendement (%) 94,8  
Verbruik (KG/U) 0,55 - 1,09  
WIFI? Nee  
Brandduur (Uren) 10,5- 22  
Houtblokkenset (optie) Nee  Vragen over dit product?

Het plaatsen van een haard is bijna altijd maatwerk. Om u een goede prijsindicatie te geven vragen wij u uw specifieke situatie door te geven door een offerte aan te vragen. U ontvangt van ons een totaalprijs, dus inclusief levering, extra benodigde materialen voor de plaatsing en eventuele montage. De offerte die u ontvangt is natuurlijk geheel vrijblijvend.

Volg ons