icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
Nordic Fire Torsby

Nordic Fire Torsby

€ 2750

 

Nordic Fire Torsby highlights

  • Gietijzeren behuizing
  • Ventilator kan uitgeschakeld worden, hierdoor zeer stil.
  • Leverbaar in speksteen en keramiek
  • Standaard geleverd met WIFI
  • Nieuwste vijzelmotor. Hierdoor is de kachel nog stiller geworden!
  • Quick start systeem

Alweer een nieuw model van Nordic Fire. De Torsby pelletkachel is een pelletkachel met een prachtig vlammenspel en daardoor met een echte houtkachel te vergelijken. De kachel heeft een klassieke uitstraling maar beschikt wel over de moderne technieken die u van Nordic Fire mag verwachten. 
De kachel is volledig in te stellen met een afstandbediening maar ook met uw telefoon (WIFI). De kachel kan langer doorbranden doordat deze beschikt over een kantelrooster, hierdoor hoeft de kachel minder vaak gereinigd te worden. 

Verder heeft de Torsby de volgende innovaties

Niet hoorbare vijzelmotor:
De innovatieve vijzelmotor stopt en start niet meer, maar draait continu met een lage snelheid waardoor het vervelende start/stop geluid niet meer aanwezig is. Hierdoor is de Ilvar 7 veel stiller dan gewone pelletkachels.

Gepatenteerde vol-automatische-reiniging
De Nordic Fire pelletkachel Ilvar 7 is voorzien van een nieuwe gepatenteerde vol-automatische-reiniging. De brander kantelt automatisch waardoor de rest-assen worden afgevoerd in de aslade. Kans op verstopping is daardoor verleden tijd en u kunt tot wel een maand blijven stoken zonder de alsade te hoeven reinigen.

Nog zuiniger met pellets: Auto Pilot System
Met het Auto-Pilot-System kunt u langer verwarmen met 1 vulling pellets. Bij een standaard pelletkachel zal de temperatuur in de praktijk op kunnen lopen door bijvoorbeeld een te hoge schoorsteen trek. Hierdoor verliest u veel warmte zonder dat u er erg in heeft. Dankzij het innovatieve Auto-Pilot-System zal het rendement optimaal blijven doordat de pellet toevoer en verbrandingssnelheid automatisch worden aangepast. Hierdoor bespaart u ten opzichte van standaard pelletkachels op het verbruik van de pellets.

Technische informatie:    
Kleuren Zwart/ speksteen/ keramiek  
Vermogen (KW) 2,5 - 7,8  
Gewicht (KG) 140                                                                          
Afmetingen: H/B/D (mm) 1024/502/540  
Maat rookgasafvoer (mm) 80  
Inhoud pellettank (KG) 16  
Boven- achter of zijaansluiting achter  
Stille kachel? Ja  
Rendement (%) 93,8  
Verbruik (KG/U) 0,6 - 1,5  
WIFI? Ja  
Brandduur (Uren) 10,5- 30  
Houtblokkenset (optie) Nee  

 Vragen over dit product?

Het plaatsen van een haard is bijna altijd maatwerk. Om u een goede prijsindicatie te geven vragen wij u uw specifieke situatie door te geven door een offerte aan te vragen. U ontvangt van ons een totaalprijs, dus inclusief levering, extra benodigde materialen voor de plaatsing en eventuele montage. De offerte die u ontvangt is natuurlijk geheel vrijblijvend.

Vraag uw offerte aan