icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin
10 tips bij de aanschaf van een pelletkachel

Pelletkachel aanschaffen? Wij geven u tien tips

24-07-2017

Wij helpen u graag bij de keuze voor de juiste pelletkachel. Wanneer u uw zoektocht begint naar de in uw ogen beste pelletkachel ziet u al snel door de bomen het bos niet meer.
Er worden zoveel verschillende dingen vermeld en elke pelletkachel kan weer iets anders of heeft de beste techniek en heeft het hoogste rendement. De waarheid zal altijd ergens in het midden liggen.


Maar waar kunt u dan wel op letten?


Wij zetten een aantal simpele tips voor u op een rijtje:

  1. Een pelletkachel heeft een bepaald vermogen (kWh). Het is zeer belangrijk dat de pelletkachel bij de ruimte past qua capaciteit.
  2. Laat u goed voorlichten over een pelletkachel bij een erkende dealer! Zij kunnen aangeven of de door u gewenste kachel bij de ruimte past en informeren u over de werking van de kachel en de voor- of nadelen van een specifiek model.
  3. Bepaal het aantal (kWh) wat u nodig heeft voor de te verwarmen ruimte. Een kleine vuistregel hierbij is: neem de oppervlakte van de ruimte en deel deze door 10. U heeft nu een indicatie welke kachels er bij uw ruimte passen. Let wel, er zijn nog meer factoren van invloed.
  4. Een pelletkachel met een spekstenen of keramieken bekleding is stiller omdat de geluiden gedempt worden.
  5. Waar komen de pelletkachels vandaan? Er zijn veel pelletkachels uit China op de markt. Deze zijn van een beduidend mindere bouwkwaliteit.
  6. Een pelletkachel gemaakt in Europa is vaak van een goede kwaliteit en voldoet aan de Europese NEN normen
  7. Kies voor een dealer die meerdere kachels brandend heeft staan. U kunt dan de kachels goed met elkaar vergelijken. Het brandbeeld en het geluid van de kachel is vaak heel bepalend in het maken van een keuze voor een kachel.
  8. Let op de onderdelen van de kachel. Het is belangrijk dat de belangrijkste elementen van de kachel van gietijzer gemaakt zijn. Denk dan aan de branderkorf en de deur. Het mooiste is het wanneer het binnenwerk ook van gietijzer gemaakt is, of bekleed is met vermiculite steen.
  9. Kies je voor een pelletkachel met of zonder ventilator? Vraag naar de verschillen bij uw dealer.
  10. Zet altijd verschillende merken naast elkaar op een rijtje. De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan u.

Met deze 10 tips proberen wij u al een beetje wegwijs te maken in uw zoektocht naar de juiste pelletkachel.

In onze showroom te Harkema vindt u 20 verschillende modellen pelletkachels. Wij kunnen u dan ook een zeer gericht advies geven over de verschillen tussen alle kachels.
Heeft u na het lezen van deze 10 tips nog steeds vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via het onderstaande formulier.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Volg ons